Over deze portal Kralingenrotterdam.nl

De nieuwsportal Kralingenrotterdam.nl is een streetsite-concept van het Rotterdamse bureau AtMost.nl. heeft u nieuws? Mail dit naar info@atmost.nl.

1 comment for “Over deze portal Kralingenrotterdam.nl

 1. Floor Wijburg
  4 maart 2010 at 09:22

  Geachte heer, mevrouw,

  kunt u wellicht onderstaand artikel posten? Het betreft een uitnodiging voor alle wijkbewoners voor de opening van een pilot porject op het gebied van hondenbeleid aan de Kralingse Plaslaan.

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  UITNODIGING

  Opening pilotproject hondenpoepbeleid Kralingse Plaslaan
  Op vrijdag 12 maart om 13:00 uur zal portefeuillehouder Lucas de Boer een pilotproject aan de Kralingse Plaslaan. Deze pilot voorziet in de plaatsing van een zevental dispensers met opruimzakjes, waarmee hondeneigenaren op een positieve manier worden gestimuleerd de uitwerpselen van hun hond op te ruimen.

  Eén van de grootste ergernissen in Rotterdam is hondenpoep. Ook de locatie aan de Kralingse Plaslaan scoort hoog op deze ergernis. Spelende kinderen krijgen poep aan schoenen en kleding, recreanten kunnen niet meer
  recreëren op de velden en vooral bij mooi weer is er last van stankoverlast. De dispensers zijn voorzien van een logo met vrolijk kwispelende hond en de tekst “Mijn baas ruimt mijn boodschap op”. Een schone locatie levert namelijk niet alleen een plezieriger omgeving voor de mens op; ook voor de flora en fauna in en om het Kralingse Bos is het opruimen van hondenpoep zeer belangrijk. Hondenuitwerpselen bevatten bacteriën die de waterkwaliteit van de Kralingse Plas kunnen aantasten en besmettelijke parasieten kunnen overbrengen op andere dieren.

  Naast het plaatsen en onderhouden van de dispensers doet de gemeente nog meer. Zo geeft zij voorlichting over het belang van het opruimen van de hondenpoep en zal er een strenge handhaving van de opruimplicht
  ingesteld worden. Daarnaast wordt er actief gewerkt aan een duurzame aanpak voor het terugdringen van de ganzenpoep op de velden. De zeven dispensers worden bij wijze van proef geplaatst langs de Kralingse
  Plaslaan. Na evaluatie van het project en bij succes zullen meer dispensers in de wijk worden geplaatst.

  Het aanpakken van de overlast van hondenpoep is zaak van iedereen. Daarom zijn alle wijkbewonerw van harte uitgenodigd om met een glaasje alcoholvrije champagne te toasten op de opening van de pilot. De officiële opening vindt plaats bij de eerste dispenser, direct bij het begin van het wandelpad vanaf de rotonde aan het einde van de Kortekade, hoek Plaszoom/ Kralingse Plaslaan. Natuurlijk zijn ook viervoeters van harte welkom om de opening bij te wonen en vervolgens met hun eigenaren een wandeling te maken op de prachtige locatie.

Geef een reactie