Doorstart wijkgebouw De Esch Kralingen een feit

Het is toch gelukt om een overeenkomst te sluiten met Party Exceptional Catering (PEC) waarmee de exploitatie van het gebouw een doorstart per 1 augustus 2012 maakt. De bewoners zijn direct betrokken bij de doorstart.

Uniek

Het wijkgebouw blijft behouden door deze unieke constructie waarin een marktpartij het wijkgebouw zodanig exploiteert dat ook de maatschappelijke functie ervan blijft bestaan. Scholen houden hun sportzaal, bewoners hun wijkcentrum en in de Paleiszaal kan getrouwd worden en er kunnen evenementen worden georganiseerd.

Sporten

Verhuur aan sportverenigingen en ondernemers behoort eveneens tot de mogelijkheden. De bewoners van De Esch gaan zelf een belangrijke rol spelen bij de organisatie en uitvoering van activiteiten in hun wijkgebouw.

Binnenkort tekent PEC de huurovereenkomst met Stadsontwikkeling en een beheerovereenkomst met deelgemeente Kralingen-Crooswijk. PEC huurt het gebouw in eerste instantie tot eind dit jaar en werkt in die tijd een exploitatiemodel uit waarmee vervolgens voor de periode na 2012 een langjarige overeenkomst met betrokkenen kan worden aangegaan.

 

Via: Rotterdam.nl

Geef een reactie